Ενεργειακός σχεδιασμός και φωτισμός κτηρίων με προχωρημένα υπολογιστικά εργαλεία

Διάρκεια: 30 ώρες
Κόστος συμμετοχής: 180,00 ευρώ. Παρέχεται 50% έκπτωση για ταμειακώς ενήμερα προς ΤΕΕ μέλη
Επιστημονικός υπεύθυνος: Δρ. Δημήτριος Φείδαρος –  Μηχ/γος Μηχ/κος, MSEng, PhD

H Δομή Επιμόρφωσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης (ΔΕΣΕΚ) του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας, που ιδρύθηκε με στόχο την επιμόρφωση και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των μελών του Τμήματος καθώς και λοιπών ενδιαφερομένων, σε θέματα σχετικά με την επαγγελματική και επιστημονική κατάρτισής τους, επέλεξε για την εκπαιδευτική περίοδο 2018 – 2019 την υλοποίηση εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα «Ενεργειακός σχεδιασμός και φωτισμός κτηρίων με προχωρημένα υπολογιστικά εργαλεία».

Σε ποιούς απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται πρωτίστως σε ειδικότητες Μηχανικών που έχουν δικαίωμα υπογραφής ενεργειακής μελέτης και δευτερευόντως σε Μηχανικούς που έχουν δικαίωμα διενέργειας ενεργειακής επιθεώρησης. Θα συνεκτιμηθεί η σχετική επαγγελματική εμπειρία, χωρίς να είναι απαγορευτικό για νέους Μηχανικούς χωρίς προϋπηρεσία, καθώς και στοιχειώδεις γνώσεις χειρισμού σχεδιαστικών προγραμμάτων.

Είναι απαραίτητο οι εκπαιδευόμενοι να έχουν μαζί τους προσωπικό φορητό υπολογιστή.

Αντικείμενο του σεμιναρίου

Στόχος του σεμιναρίου είναι να εφοδιαστούν οι μηχανικοί που εξετάζουν την ενεργειακή απόδοση κτηριακών μονάδων με το αναγκαίο θεωρητικό και υπόβαθρο με τα εργαλεία προσομοίωσης ενεργειακής συμπεριφοράς κτηρίων για τον ενεργειακό σχεδιασμό τους με βάση σύγχρονες γνώσεις και μεθόδους προχωρημένων δυναμικών υπολογιστικών εργαλείων ενόψει της μετάβασης σε κτήρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας.

Η υφιστάμενη κατάσταση στον ενεργειακό σχεδιασμό κτηρίων αντιμετωπίζεται αποσπασματικά και διακρίνεται στον ενεργειακό σχεδιασμό τμημάτων κελύφους και σε αυτό των ΗΜ συστημάτων ενός κτηρίου. Διακρίνεται η ανάγκη ολοκληρωμένης παρουσίασης της ολιστικής αντιμετώπισης κελύφους και Η/Μ συστημάτων εξυπηρέτησης αναγκών θερμικής άνεσης για τον ενεργειακού σχεδιασμού κτηρίων στον οποίο έχει υπάρξει ιδιαίτερη εξέλιξη.

Επιπλέον προχωρώντας προς κτήρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης είναι απαραίτητες προσομοιώσεις μεγαλύτερης ακρίβειας που να είναι σε θέση να αξιολογήσουν με αξιοπιστία τις προτεινόμενες σχεδιαστικές επιλογές. Τέτοιου είδους γνώσεις δεν έχουν παρασχεθεί στους προπτυχιακούς κύκλους σπουδών αλλά σε πολλές περιπτώσεις ούτε και στα αντίστοιχα μεταπτυχιακά προγράμματα.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Οι ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου θα οριστικοποιηθούν αφού εκδηλωθεί το ενδιαφέρον από τουλάχιστον είκοσι καταρτιζόμενους. Εάν σας ενδιαφέρει, συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα που ακολουθεί και πατήστε «Ενδιαφέρομαι».

    * Όλα τα πεδία πρέπει να συμπληρωθούν υποχρεωτικά.


    Back to top
    elΕλληνικά