Τάχος Δημήτριος

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων

Ο Δημήτρης Τάχος γεννήθηκε στο Νέο Περιβόλι Λάρισας, και αποφοίτησε από το 2ο γυμνάσιο/λύκειο Λάρισας. Στη Βενετία της Ιταλίας φοίτησε και πήρε το πτυχίο αρχιτεκτονικής το 1981 με διπλωματική εργασία και θέμα “Αναστύλωση-Ανακαίνιση Μνημείων & Διατηρητέων Κτιρίων”, όπου και εργάστηκε μέχρι το 1990.

Έγινε μέλος της Icomos, διεθνούς οργάνωσης για την προστασία μνημείων της UNESCO. Μέλος διάφορων συλλόγων και φορέων για την προστασία του περιβάλλοντος (WWF). Υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 10ου συνέδριου του Πανελ. Συλ. Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ).

Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων νομού Λάρισας στο διάστημα 1995-2003 και μέλος της Πανελλήνιας Αντιπροσωπείας Ένωσης Αρχιτεκτόνων από το 1995 έως το 2004. Μέλος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Ελέγχου Θεσσαλίας. Μέλος της αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. Κ.Δ. Θεσσαλίας από το 2003-2014 και μέλος της Διοικ. Επιτροπής του Τ.Ε.Ε. Κ.Δ. Θεσσαλίας 2012-2013.

Από το Σεπτέμβριο του 2014 είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαρισαίων και εκλεγμένο μέλος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας.

Ζει και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Λάρισα. Είναι παντρεμένος με την Paola Castellet και έχει δύο γιους, τον Κάρλο και τον Άκη και ευτυχής παππούς.

Back to top
en_GBEnglish (UK)