Ντιουρίσοβα Μαρία

Πολιτικός Μηχανικός - Ελεύθερος Επαγγελματίας

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Λάρισας

Γεννήθηκα 2.2.1964 στην Τσεχοσλοβακία στο Χλοχοβετς, σε ένα μικρό χωριό. Αν και οι γονείς μου είχαν τελειώσει μόνο Δημοτικό σχολείο και τα τρία τα παιδιά, μας κατευθύναν να αγαπάμε τα γράμματα και την μόρφωση.

Από το 1978-1982 σπούδασα στο Τεχνικό χημικό λύκειο στην Μπρατισλάβα. Το 1982 με επιτυχία πέρασα τις εξετάσεις και μπήκα στην SVST – Σλοβακική Πολυτεχνική Σχολή (ΑΕΙ) – στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Εκεί γνώρισα τον Έλληνα, τότε φοιτητή σύζυγο μου . Το 1986 πήρα το πτυχίο ως Πολιτικός Μηχανικός.

Το 1998 παντρεύτηκα και το 1989 ήρθα μονιμά και ζω στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη. Το πτυχίο μου το 1990 αναγνωρίστηκε από το ΔΙΚΑΤΣΑ και το 1998 όταν έλαβα την ελληνική υπηκοότητα, πέρασα με επιτυχία τις εξετάσεις Άσκησης Επαγγέλματος στο ΤΕΕ με αναγνώριση ως Πολιτικός Μηχανικός του ΑΕΙ.

Μαζί με τον τότε σύζυγο μου είχαμε Τεχνικό γραφείο και δουλεύαμε πάνω στις μελέτες και επιβλέψεις ιδιωτικών έργων. Στο γάμο αποκτήσαμε ένα παιδί, ο οποίος ακολούθησε το επάγγελμα μας, τελείωσε και αυτός πολιτικός Μηχανικός. Το 2009 μετακόμισα στα Παράλια της Λάρισας στον Αγιόκαμπο. Έχω Τεχνικό Γραφείο στην Αγιά Λάρισας και ασχολούμαι ως ελεύθερος επαγγελματίας με ιδιωτικά έργα. Το 2022 πήρα Άδεια μεσίτη και παράλληλα έχω και Real Estate Agency.

Το 2018 ήμουν ως υποψήφια στις Δημοτικές εκλογές με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γρήγορη Καλαγιά. Φέτος, λόγο και τον τραγικών συμβάντων που έγιναν Ελλάδα, στην αρχή του καλοκαιριού με τις φωτιές, στο τέλος του καλοκαιριού με τις πλημμύρες στο Θεσσαλικό Κάμπο, είπα ότι πρέπει να βοηθήσω τον πανέμορφο τόπο που ζω και εργάζομαι, τον όποιον των καταστρέφουν.

Για αυτό και αποφάσισα να κατέβω στις Περιφερειακές εκλογές με υποψήφια Περιφερειάρχη, μια νέα, αξιόλογη και δραστήρια γυναίκα, την Ελευθερία Τζανακούλη.

 

Back to top
en_GBEnglish (UK)