Καμηλαράκη Μαρία (Μαίρη)

Πολιτικός Μηχανικός MSC

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Λάρισας

Η Μαίρη Καμηλαράκη – Σαμαρά, Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. M.Sc, τέως Εκπαιδευτικός, που υπηρέτησε και στις τρεις βαθμίδες της Δημόσιας Εκπαίδευσης, κατάγεται από τις Νέες Καρυές Λάρισας. Ο πατέρας της Χρήστος ήταν πρόσφυγας από την Ανατολική Ρωμυλία. Η μητέρα της Σταυρούλα κατάγεται από τον Δίλοφο του Δήμου Κιλελέρ και είναι κόρη του Δημήτρη Νασιακόπουλου.

Είναι :
● Αντιπρόεδρος της Αντιπροσωπείας του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Τμήματος κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας από το 2019 μέχρι σήμερα.
● Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Λαρισαίων από το 2014 έως σήμερα.
● Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων από τον Ιούλιο του 2023.
● Μέλος πολλών φιλανθρωπικών συλλόγων της Λάρισας.

Ως υποψήφια Βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 2004, 2007, 2009 και 2012 με το συνδυασμό της Νέας Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε πρώτη (Α΄) επιλαχούσα βουλευτής το 2009 και το 2012.

Ασκεί το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού ως ελεύθερη επαγγελματίας και ως ενεργειακή επιθεωρήτρια.

Ομιλεί Αγγλικά και Ιταλικά.

Σπουδές:
Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην «Εφαρμοσμένη Δημόσια Υγεία και Περιβαλλοντική Υγιεινή», Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, (2011 – 2013).
Μεταπτυχιακές σπουδές στον Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος, του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, (1997 – 1998).
Δίπλωμα του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με βαθμό “Λίαν καλώς 7.04”, (1984 – 1989).
Πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού – Εκπαιδευτικού της Ανωτέρας Σχολής Εκπαιδευτικών Τεχνολόγων Μηχανικών (Α.Σ.Ε.ΤΕ.Μ.) της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε., με βαθμό “Λίαν καλώς 7.84”, (1979 – 1983).
Πτυχίο της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, με βαθμό “Άριστα 9.21” (1983 – 1984

Εργασία :
Μελετήτρια και επιβλέπουσα Πολιτικός Μηχανικός, πραγματογνώμων εκτιμήτρια -συνεργάτιδα Μηχανικός της Εθνικής Τράπεζας Α.Ε. και του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος.
Διοικήτρια και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Γουμένισσας Κιλκίς (2009).
Τριτοβάθμια Δημόσια Εκπαίδευση, Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Λάρισας/Παράρτημα Καρδίτσας, (2002-2003).

Αναπληρώτρια Διευθύντρια 2ου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Λάρισας (2008-2009).
Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, συνεργάτιδα για την αξιολόγηση Προγραμμάτων και Βιβλίων Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ως δασκάλα (1984-1994) και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Πολιτικός Μηχανικός και Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αθηνών και καθηγήτρια στο Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο (1991-1994)

Διετέλεσε:
Γενική Γραμματέας της Εταιρείας Δημόσιας Υγείας και Περιβαλλοντικής Υγιεινής (Ε.Δ.Υ.Π.Υ.)
Γενική Γραμματέας της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων.
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Λάρισας (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.), 2002-2006.
Γενική Γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Λάρισας, 2003-2006.
Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τ.Ε.Ε.
Μέλος της αντιπροσωπείας του Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τ.Ε.Ε. 2003-2006.
Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης του Κατασκηνωτικού Κέντρου “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (2003-2010).

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, μέλος της Γραμματείας Περιβάλλοντος και Υπεύθυνη Γυναικών Επαρχίας της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων.
Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού, ως Δημοτική Σύμβουλος.

Είναι νυμφευμένη με το Δημήτρη Σαμαρά, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Α.Π.Θ. και μητέρα του Ηλία, διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κάτοχο μεταπτυχιακών διπλωμάτων των Πανεπιστημίων Graduate School of Management του πανεπιστημίου Saint Petersburg State University Ρωσίας και HEC Γαλλίας και του Σταύρου, διπλ. Πολιτικού Μηχανικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και κάτοχο μεταπτυχιακών διπλωμάτων των Πανεπιστημίων Imperial College (ICL) και UCL Λονδίνου.

Back to top
en_GBEnglish (UK)