Επιστροφή εισφορών ετών 2019-2020 σε μισθωτούς μηχανικούς από τον e – Ε.Φ.Κ.Α

Σε λειτουργία τέθηκε από τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e- Ε.Φ.Κ.Α) η ειδική πλατφόρμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών ετών 2019 – 2020. Η διαδικασία  αφορά πάνω από 23.000 δικαιούχους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και οι μισθωτοί μηχανικοί και στοχεύει στην επίλυση μιας χρόνιας εκκρεμότητας.

Σημειώνεται ότι οι επιστροφές δεν θα καταβληθούν αυτόματα. Χρειάζεται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν σχετική αίτηση online. Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά στους ενδιαφερόμενους μέσω του ιστότοπου του e-Ε.Φ.Κ.Α., επιλέγοντας: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες → Μισθωτοί → «Ηλεκτρονική Υπηρεσία Επιστροφής Εισφορών σε έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς» με τη χρήση κωδικών TAXISNET και δήλωση Α.Μ.Κ.Α.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν απαιτείται η υποβολή συνοδευτικών δικαιολογητικών ή η προσέλευση των ενδιαφερομένων στις τοπικές υπηρεσίες του e-Ε.Φ.Κ.Α, καθώς οι αιτήσεις κατατίθενται ηλεκτρονικά, όπως προαναφέρθηκε.

 

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ: https://www.efka.gov.gr/el/deltia-typoy/deltio-typoy-198

Back to top
en_GBEnglish (UK)